26 Eylül 2016 Pazartesi 20:12
KYK Kredi ve burs başvuruları ne zaman yapılacak?

Öğrenciler için burs önemli. Eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde devam ettirmek ve tamamına erdirmek için burslar ilaç gibi gelir. Bu sene KYK burs başvuruları Ekim ayının ilk haftası yapılacak.

Öğrenciler kayıt işlemlerini tamamladı ve ilgiyle burs haberleri takip ediyorlar. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, ödemelerin ekim ayı itibariyle başlayacağını açıkladı.

Öğrenciler bu sene ödemeleri erken alacaklar. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, birinci sınıf öğrencilerine daha önce ocak ayı itibariyle ödeme yapıldığını, bu yıl ekim, kasım, aralık aylarının da ödemeye dahil edileceğini açıkladı. Bu güzel bir haber. Öğrenci için para her şey demek. Bazen bir kitap için bazen bir bilet için bazen de ödeme bekleyen kira için hayattır burslar.

KYK YURT BAŞVURULARI

Başvurular ekim ayı içerisinde alınacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra  www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından itibaren ,
Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde www.kyk.gov.tr adresinden yapacaklardır.

Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Başvuru sonucunda; asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı, asil liste dışında kalan tüm öğrencilere ise yedek sırası verilecektir.

 

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 26.09.2016 20:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
kyk burs 2016-09-26 20:25:45

burs veren işletmelerin çoğalmasını istiyoruz. burs demek eğitim demek.