25 Ağustos 2016 Perşembe 18:21
Liseye Hazırlık Sınavı TEOG, 2016 2017 konuları

Sbs sınavının artık yapılmıyor olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu sınavın yerini Teog sınavı almış bulunmaktadır. Teog sınavının açılımı temel eğitimden ortaöğretime geçiştir. SBS de öğrencinin anlık başarısı ölçülmekteydi. Teog sınavının Sbs sınavından en bilinen farkı budur.

TEOG öğrencinin anlık başarısından çok bu başarının geniş bir zamana yayılmış halini kapsamaktadır. Sınav sorularının sbs sınavına paralel olarak ilerleyeceği bilinmektedir. Sınavda yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir. Öğrencilerin puanları açıklandıktan sonra puanların eşit olması durumlarında öncelikler belirlenmekte ve ona göre yerleştirme yapılmaktadır. 2016 2017 teog konuları hakkında birçok varsayım bulunmaktadır.

Teknoloji çağında olduğumuzu düşünürsek eğitim sürecimizi düzenli bir şekilde takip edebilmek için e-okul sisteminden faydalanmak yarar sağlayacaktır. Bunun dışında teog sınavının sonuçları bu sistem üzerinden açıklanmaktadır. Öğrencilerin birçok kazanımdan sorumlu oldukları bu sınav yeni okula geçiş süresinde yardımcı olacaktır. Teog sınavı her eğitim yılında nisan ve kasım olmak üzere iki kez yapılmaktadır. Bu sınav ile 8.sınıf öğrencileri liseye yerleşmektedirler. 2016 2017 teog konuları her yıl benzerlik göstermektedir.

Teog sınavında 2 tane sınav yapılmaktadır. Bunlar 1.dönem ve 2.dönem yapılmaktadır. 2016 2017 teog konuları 1.dönem Türkçe bölümünde yer alacak başlıca konular arasında anlam bilgisi, yazım bilgisi, dil bilgisi ve edebi türler ve söz sanatları yer almaktadır. 2.dönem yapılacak olan Türkçe bölümünde de aynı konular yer almaktadır. Matematik bölümünde yer alacak başlıca konularında üslü sayılar, köklü sayılar, gerçek sayılar, denklem sistemleri, eşitsizlikler ve üçgenler ve geometrik cisimler olduğu bilinmektedir.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 25.08.2016 18:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol