31 Aralık 2016 Cumartesi 23:20
Öğrenciler karneleri ne zaman alacak 2017 ?

15 tatil yaklaşıyor heyecan artıyor. Öğrenciler karne notlarını şimdiden merak etmeye başladı. Okullarda yazılılar hızla tamamlanıyor. 2016 2017 eğitim öğretim yılının 1. Dönemi yakında sona erecek. Türkiye de milyonlarca öğrenci ve öğretmenleri yarıyıl tatili yapacaklar. Peki uzun bir eğitim döneminden sonra karneler ne zaman alınacak?

Bu sene öğrenciler her zaman olduğu gibi ocak ayının son haftası tatile girecekler. 20 OCAK 2017 tarihinde 15 tatil başlayacak. Okullarda yazılılar tamamlanıyor. Meb personeli yazılı notlarını güncel olarak e okul sistemine yüklüyor. Öğrenciler artık karne  günü gelmeden sistem üzerinden notları görebiliyor. E okul sistemi ile ülkemiz eğitim sisteminde çok değişiklikler oldu. Teknoloji ile eğitim ç içe girmiş durumda. Okullar internet ve teknoloji ile donatılmış duruma. Her sınıfta akıllı tahta var. Öğrenciler Eba, Morpa Kampüs gibi sistemler ile online eğitim alıyolar.

Eğitim hızlı bir şekilde 1.dönemin sonuna yaklaşıyor. Artık öğrenciler karne gününü merak etmeye başladı. Çünkü karne demek dinlenmek ve tatil yapmak demek. Yavaştan tatil planları yapılmaya başlandı. Karne hediyeleri raflarda yerini alıyor. Başarılı öğrenciler için hediyeler geliyor. 20 ocak tarihinde karne alınacak ve 15 gün gibi bir süre ile eğitime ara verilecek. Öğrenciler artık karne notları için son günü beklemiyor. Çünkü notlar internet ile öğrencilerin eline ulaşıyor. Diledikleri zaman e okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak karne notlarını, yazılı notlarını görebiliyorlar.

Öğrenciler zaman zaman kar tatili yapmış olsa da gözler yarı yıl tatiline çevrilmiş durumda. Çünkü genelde aileler tatil planlarını 15 tatile göre yapıyor. İşlerini bu zaman dilimine ayarlıyor.

2016 2017 eğitim döneminde 1. Yarıyıl sona ererken teog sonuçları da merak edilmeye başlandı. Çünkü sonuçlar karneler verilmeden hemen önce açıklanıyor. Öğrenciler ve veliler karne günü gelmeden sistem üzerinden sonuçları görebilecekler.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 31.12.2016 23:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol