19 Kasım 2016 Cumartesi 20:31
TEOG 1.dönem sınavı ne zaman, neden önemli?

2016 2017 eğitim öğretim yılında TEOG 1.dönem sınavına birkaç gün kaldı. Öğrenciler hazır ve sına gününü bekliyor. 1.dönem sınavı bir hayli önemli. Teog 1.dönem sınavı ne zaman?

Okullar hazırlığını tamamladı. Görevlendirmeler yapıldı. Öğrenciler bu sene 23-24 kasım tarihinde sınav yapacaklar. Okulların açılmasından bu yana sınav hazırlığı sürüyor. Öğretmenler ve öğrenciler teog sürecinin başarılı bir şekilde devam etmesi için gerekli özeni gösteriyorlar.

TEOG sınavı yılda iki kere yapılıyor ve her iki sınavın ortalaması yazın işe yarıyor. Eğer öğrenci 1.dönem teog sınavında çok düşük puan alırsa 2.dönem teog sınavına biraz daha fazla çalışması gerekecektir. Çünkü 1.sınavın ortalaması diğer sınavı etkileyecektir. Öğrenciler ve öğretmenler teog konuları açıklanır açıklanmaz düzenli bir şekilde sınava hazırlanmaya başladılar.

Veliler ise teog sınav sürecine e okul üzerinden dahil oluyorlar. Sınav sonuçlarını sistem üzerinden takip ederek öğrencilere moral veriyorlar. Veliler bu süreçte biraz daha dikkatli olmalı. Çünkü teog sreci yıl boyu devam ediyor. Başarılı bir şekilde bitmesi güzel bir lisenin kapılarını açmak demek. Her öğrenci dilediği bir lisede eğitim almak istiyor. Orta öğretimde okuyacağı teog sonuçları belirliyor. Teog puan hesaplama ile zaman zaman öğrenciler kendilerini değerlendirebilir.

Teog kasım ve nisan aylarında yapılıyor. Sonrasında ise mazeret sınavları var. Öğrencilere 120 soru soruluyor. Toplamda ise 6 dersten soru çıkıyor. Zor bir sınav değil. Ancak dönem başından itibaren biraz dikkatli olmak gerekiyor. Öğretmenlerin rehberliği bu zaman diliminde çok önemli. Öğrenciler mutlaka öğretmenlerini dinlemeli.

Her veli evladının daha iyi bir lisede eğitim görmesini ister.Teog sonuçları ile yazı döneminde lise yerleştirmeleri başlıyor. Teog sonuçları karnelerin alınmasından birkaç gün önce e okul VBS sistemi üzerinden öğrencilere duyuruluyor.

MEB’in 2016 2017 için güncellediği TEOG-1 konuları

Türkçe

Sözcükte ve Söz Öbeğinde Anlam

Cümlede Anlam

Parçada Anlam

Eylemsi

Cümlenin Öğeleri

Yazım Kuralları N

oktalama İşaretleri

Yazı Türleri


Matematik

Çarpanlar ve Katlar

Üslü İfadeler

Köklü İfadeler


Fen Bilimleri

İnsanda Üreme Büyüme ve Gelişme

Basit Makinalar


T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük

Bir Kahraman Doğuyor

Milli Uyanış ve Yurdumuzun İşgaline Tepkiler

Ya İstiklal Ya Ölüm


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

Kaza ve Kader

 Zekat, Hac ve Kurban İbadeti (İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı, İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem)


Yabancı Dil (İngilizce)

Friendship

 Teen Life

 Cooking



e-karaman.com

Son Güncelleme: 19.11.2016 20:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol