22 Ekim 2016 Cumartesi 11:15
Teog 1.dönem sınavı yaklaşıyor, teog sonuçları 2017

e karaman - Öğrenciler kasım ayı içerisinde teog sınavına girecekler. Her sınavda olduğu gibi bunda da sonuçlar çok önemli. Haliyle sınava iyi hazırlanmak gerekiyor.

Öğrenciler sınava teog konuları ile hazırlanıyorlar. Kazanımları iyi öğrenmiş öğrenciler sınavda gayet kolay başarılı oluyorlar. Ayrıca sınav öncesi konu ve kazanımlara baştan sona göz atmakta  fayda var. Milli Eğitim Bakanlığı ( Meb ) her eğitim dönemi başında konu ve kazanımları Talim e Terbiye Kurulu sitesinden açıklıyor.

Teog sonuçları ara dönem tatili olmadan e okul vbs üzerinden açıklanıyor. Teog sonuçları yazın tek puan olarak öğrencinin karşısına çıkıyor. Lise yerleştirmeleri bu puanlar üzerinden yapılıyor.

Teog Sınavı Ne Zaman?

Bu sene 2016 2017 eğitim öğretim yılı olarak sınav 23-24 kasım tarihlerinde yapılacak. Öğrenciler sınavda altı dersten sorumlu olacaklar. Dikkatli bir hazırlanma süreci gerektiriyor.

Sınavdaki sıkıntılardan birisi de soruları anlamakta güçlük çekmek. Kitap okumayı seven özellikle hızlı okumaya alışmış öğrenciler sınavda daha başarılı oluyorlar. Öğrencilere bir yandan konuları verirken diğer yandan hızlı okuma tekniklerine değinmekte fayda var.

Teog Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

Teog sonuçları sınavdan hemen sonra açıklanmıyor. Karneleri almaya yakın birkaç gün içerisinde sonuçlar belli oluyor. Sonuçlar elbet açıklanır. Önemli olan dönem başından itibaren dikkatli bir şekilde sınava hazırlanabilmek.  Öğrencilere sınavın önemi anlatılmalı.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 22.10.2016 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol