16 Ağustos 2016 Salı 18:31
Teog bilgileri ve 2016 2017 teog konuları
Orta öğretim son sınıf öğrencilerinin girmiş olduğu sınavın adı olan teog iki oturum şeklinde yapılmaktadır. İlk sınav kasım ayının sonlarına doğru yapılmakta olup ikinci sınav ise nisan ayının sonlarına doğru yapılmaktadır. Bu iki sınavın ortalamasına göre Anadolu Lisesi, fen lisesi gibi yerleri öğrenciler puan ve sıralamasına göre tercih etmektedirler. Bu sınav son derece öğrenciler için önemli bir yere sahip olup alınan puana göre iyi bir lisenin tutturulması halinde bir sonraki ygs ve lys sınavlarında alınan eğitimin kalitesiyle üniversite sınavlarına yansıyacaktır.


Teog her dönem yapılmaktadır. Teog konuları MEB’in her okul başı döneminde MEB tarafından açıklanmaktadır. Buna göre öğrenciler o konulara eğilim göstermekte o konularla ilgili kaynaklar almaktadır. 2016 teog konuları MEB’in sayfasında açıklanmış olup öğrenciler bu matematik fen Türkçe İngilizce sosyal derslerinden sınava tabi tutulmuşlardır.

2016 teog konuları bir önceki yıla göre değişiklik gösterip konu içeriğinde bir takım farklılıklar göze çarpmaktadır. Bu hepsinde değil de örneğin matematiğin bir iki konusu ya müfredattan çıkartılıyor ya da bir iki konu ekleniyor. Öğretmenlere bu alanda büyük iş düşmektedir. Çünkü değişen sistemlerle öğrencilerin kafası karıştırılmadan onlarla diyalog kurularak eğitimin kolay yanlarının açıklanması ve öğrencilerin en iyi liseyi kazanılması amaçlanmaktadır.

 2016 2017 teog konuları da MEB sayfasından yayınlanmakta ve öğrenciler bu zorlu ve uzun maratona şimdiden sıkı sıkıya çalışarak başlamaktadır. Verimli çalışma yolları ile konuları kavradıktan sonra bol soru çözümleri ile netler artırılarak iyi bir sıralama yakalanmalıdır. İşte tam bu noktada öğretmenlerin yanı sıra velilere de büyük bir iş düşmektedir. Bu sene 2016 2017 teog konuları yine değişmesi akılları karıştırsa da çalışmayı bırakmadan devam edilmeli.

İşte değişen 2016 2017 teog konuları matematik dersine yeni kazanımlar getirildi. Uzmanlara göre sayısal olarak eklenen çıkarılan konular öğrencilerin standardının üstünde gibi görünüyor. Onun için öğrencilerin teog konuları hem kendileri hem de öğretmenleriyle kapsamlı şekilde sıkı sıkıya çalışmaları gerekmektedir. Zaten 2016 teog konuları bir önceki yıla göre değişmişti buna tam alışırken öğrenciler bu yılda değişikliğin olması velileri de endişeye itmiştir.

Hiçbir konudan korkmadan teog konuları iyi çalışılmalı ve iyi bir derece yapılarak iyi bir lise kazanılması her öğrencinin ilk hedefi olmalıdır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.08.2016 18:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
teog 2017 2016-08-16 23:56:30

Ortaokul son sınıflar teog konularını bekliyor. Bu sene teog onlar için önemli. Dönem başından İtibaren dikkali bir şekilde hazırlanmak gerekiyor.

Avatar
Teog konuları 2016-08-19 11:19:40

2016 2017 teog konuları ne zaman yayınlanır