25 Ağustos 2016 Perşembe 11:04
TEOG Hakkında Bilinmesi Gerekenler 2017
e-karaman.com - Bildiğiniz Üzere ülkemizde eğitim sistemi sürekli değişmekte ve öğrenciler bu değişime ayak uydurmak ve eğitimlerini en iyi şekilde devam ettirmek için çalışıyor. Temel eğitimden ortaöğretime geçerken uygulanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kalktı ve yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı getirildi. Peki ya teog nedir?

Bu sistemde öğrencilerin okulda girdikleri sınavlarda 2 yazılısı olan derslerin ikincisi, 3 yazılısı olan derslerin üçüncüsü merkezi olarak yapılmaktadır. Her öğrencinin kendi okulunda girdiği bu sınavda amaç, öğrenciye mekân değişikliği ile saha fazla stres yaşatmamak ve her zaman ki okulunda rahat bir sınav geçirmesini sağlamaktır. Sorulan sorular dört şıklı ve yanlış verilen cevaplar doğru verilen cevapları götürmüyor. Öğrenciler hafta içi kendi okullarında, sınavdan önce işlenilen konulardan sınav olmaktadır.

Teog nedir ve puan nasıl hesaplanır? Yılsonu başarı puanı ve ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanıp ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Yılsonu başarı puanı, okul derslerinin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati çarpımı ile sınıfa ait haftalık ders saati toplamına bölümünden elde edilerek bulunur.

Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı ise merkezi olarak sınavı gerçekleştirilen derslerin puanları kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır ve toplamından elde edilen değer derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünür ve bu şekilde hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden gerçekleştirilir. Yılsonu başarı puanı ise 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 25.08.2016 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
teog 2016 2017 2016-08-31 19:09:29

bu sene teog birinci dönem merkezi ortak sınavlar 23-24 kasım 2016'da yapılacak.kasım ayının son haftaları. şimdiden iyi çalışmalı.