21 Kasım 2016 Pazartesi 21:38
Teog sınavı geldi, teog ne zaman? 2016

Teog sınavı geldi. Öğrenciler 23-24 kasım tarihinde teog sınavında olacak. Sınav da öğrencilere 6 dersten 120 soru yöneltilecek. Soruları çözmek için yeteri kadar zaman verilecek. Öğrenciler sınav anında mutlaka soruları iyi okumalı.

TEOG yılda iki kere yapılan bir sınav. Öğrenciler açısından teog sonuçları bir hayli önem arz ediyor. Çünkü lise yerleştirmeleri sınav sonuçları üzerinden yapılıyor.

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Teog yazılı yerine geçen bir sınav. Öğrenciler sınav sonuçlarını e okul VBS sistemi üzerinden karneleri almadan öğrenebiliyorlar. Teog sonrası mazeret sınavları var. Teog sonuçları ocak ayının son günlerinde açıklanıyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı, 8.sınıflar için düzenleniyor. Teog soruları müfredat konuları ve kazanımları üzerinden geliyor. 1.teog sınavı dönem başında olduğu için öğrenciler biraz daha dikkatli olmalı. Bu sınav sürecinde okula düzenli gitmek önemli. Çünkü öğretmenler derslerde teog soruları hakkında yeteri kadar soru çözüyorlar. Ayrıca EBA sistemi üzerinde çıkmış teog soruları ve cevapları var. Öğrenciler EBA girişi yapmadan önceki yılın teog sorularına hemen ulaşabilirler.

Veliler bu dönemde öğrencilere biraz daha hassas davranıyorlar. Çünkü teog süreci yıl boyu devam ediyor. Ayrıca öğrencilere evde ayrı bir ders çalışma ortamı oluşturulması başarının artmasına ve sonuçların güzel gelmesine vesile olacaktır.

 

Son Güncelleme: 02.01.2017 23:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
yagmur tulay 2016-11-22 00:11:40

inş herkes kendine ve basarasına göre puan alir