25 Ocak 2017 Çarşamba 11:16
TEOG sınavı ne zaman ve kaç soru? - TEOG dersleri

Eğitim döneminde öğrenciler farklı farklı sınavlardan geçiyorlar. 8. Sınıf öğrenciler TEOG sınavı ile yerleşecekleri liseleri tespit ediyorlar. Teog sınavı her dönem olmak üzere yılda iki kere yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı , 1. Dönem teog sınavını tamamladı. Şimdi sıra 2.dönem teog sınavında. Öğrenciler sınava hazırlanmaya devam ediyorlar.

2. Dönem TEOG sınavı ne zaman?

Öğrenciler 2016 2017 eğitim öğretim yılının 2. Döneminde 26 ve 27 nisan tarihlerinde teog sınavına girecekler.

TEOG hangi derslerden yapılıyor?

Fen, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve İngilizce İnkilap Tarihi derslerinden öğrenciler sınava alınıyor. Teog konuları ile dönem başından sınava hazırlanan öğrencilere 6 dersten soru yöneltiliyor. Öğretmenler rehberliğinde sıkı bir hazırlanma sürecine giren öğrenciler yıl boyu teog heyecanını yaşıyorlar.

TEOG kaç soru?

Teog sınavında toplam 120 soru soruluyor. 6 dersten 20 şer soru çıkıyor. Sınav aralarında mola veriliyor. Öğreniciler iki güne yayılan sınav içerisinde rahat bir şekilde sınavlarına giriyorlar. MEB sınav için her türlü önlemi alıyor.

Bu sınav öğrenciler için önemli. Çünkü teog puanları ile yazın lise yerleştirmeleri başlıyor. Puanı yüksek olan öğrenciler daha iyi liselere yerleşme şansı yakalıyor. Velilerde sınav sürecini heyecan içerisinde takip ediyor. Teog işlemleri yıl boyu e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden takip ediliyor.

 

Son Güncelleme: 25.01.2017 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol