28 Kasım 2016 Pazartesi 19:05
Teog sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 2017

Teog sınavı sona erdi. Dönem başından beri itina ile çalışan 8.sınıf öğrencileri  rahat bir nefes aldı. Bazı öğrenciler kötü giden sınavdan dolayı üzülse de teog süreci sona ermiş değil. Teog sonuçları ne zaman açıklanıyor?

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Öğrenciler merakla teog sonuçlarını beklemeye başlamış durumda. Sonuçlar OCAK ayında e okul sistemi üzerinden öğrencilere duyurulacak.

TEOG SINAVINDA KAÇ SORU ÇIKTI?

Meb her eğitim yılında iki defa teog sınavı yapıyor. 1.dönem teog sınavı yapıldı, soru ve cevapları yayınlandı. Fen bilimleri, İnkilap tarihi ve Yabancı Dil sınavında kaç soru çıktı? Teog sınavında 6 dersten soru yöneltildi. Öğrencilere her dersten 20 şer soru soruldu. Teog soruları ve ve cevapları EBA sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler şimdi heyecanla teog sonuçlarını bekliyor. Teog sonuçları ocak ayı içerisinde açıklanacak.

Matematik, Türkçe , Din Kültürü derslerinden teog sınavında kaç soru çıktı? Tüm teog derslerinden toplamda 120 soru soruldu. Öğrenciler teog yorumları ile soruları tartışıyorlar. Dönem başından işi sıkı tutan öğrenciler sınavda gayet başarılı. Ancak 2.dönem teog sınavı tekrar yapılacak. Düşük puan alan öğrenciler nisan ayındaki sınav ile puanlarını yükseltebilirler.

Teog sonuçları 8.sınıf öğrencileri için çok önem arz ediyor. Teog puan hesaplama araçlarını kullanan öğrenciler puanlarını görmeye çalışıyorlar. Teog sonuçları açıklandıktan sonra oluşan puan ile öğrenciler gidecekleri liselerin tercihlerini yapacaklar.

TEOG SONUÇLARI HANGİ AYLARDA AÇIKLANIYOR?

Teog sonuçları sınavdan hemen sonra açıklanmıyor. Kasım sınavları OCAK ayında, nisan sınav sonuçları ise HAZİRAN ayında açıklanıyor. Her sınav sonucunda olduğu gibi öğrenciler bu sınavın sonunu da heyecanla bekliyorlar. Veliler ve öğrenciler sonuçları e okul veli bilgilendirme sistemi ile öğreniyorlar.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 28.11.2016 19:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol