22 Kasım 2016 Salı 13:37
Teog soru ve cevapları yayınlandı EBA 2016

Teog sınavı geldi. 23-24 kasımda öğrenciler sınavda olacaklar. Binlerce öğrenici dönem başından itibaren hazırlandıkları teog sınavına girecekler. Sınav sonrası teog soru ve cevapları EBA sistemi üzerinden öğrencilere duyurulmuştu. Öğrenciler eba girişi yapmadan çıkmış teog soru ve cevaplarını görebiliyorlar.

Teog sınavında her eğitim döneminde 120 soru soruluyor. Öğrenciler 6 ders üzerinden sınava alınıyorlar. Teog soruları konulardan çıkıyor. Öğretmenler rehberliğinde öğrenciler dönem başından itibaren sınava hazırlanıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı MEB, bu sene havuzda bulunan 90 bin soru içerisinden 120 soru soracak.

Öğrenciler sınav sonrası kendileri tekrar gözden geçirip teog sonuçlarını beklemeye başlayacaklar. Teog sonuçları ise okullar kapanırken karne gününden birkaç gün önce e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden açıklanıyor. Veliler ve öğrenciler yıl boyu devam eden süreci e okul sistemi üzerinden kolaylıkla takip ediyor. Teog sonuçları 8.sınıf öğrencileri için bir hayli önemi. Sınav sonuçları ile öğrenciler seneye okuyacakları liseyi belirliyorlar.

Teog soru ve cevapları puan hesaplarken veya sınava hazırlanırken işimizi biraz kolaylaştırıyor. Çünkü bir önceki sınav sorularına çalışmak başarımızı yükseltebilir. Öğrenciler çıkmış teog sorularına EBA  hızlıca erişebilirler.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 02.01.2017 23:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol