28 Ağustos 2016 Pazar 15:28
Test çözme teknikleri

8.sınıf öğrencileri bu sene teog sınavına girecekler. Test çözmenin ne kadar önemli ve kişinin eğitimine katkı sağladığını biliriz. Eğitimde temel kural öğrendiklerini anlayabilme ve anladıklarını tekrar ederken zorlanmamaktır. Test bütün bunları daha başarılı bir şekilde yapmanız için hazırlanan sunumdur.

Burada amaç sizin çözüm esnasında başarı kitlenizi daha fazla yaygınlaştırmak ve eğitim sisteminizde planlı çalışmayı hedeflemekten geçer. Test çözmenin önemini ve kişiye kattığı değerleri saymakla bitiremeyiz. Bazı insanlar test çözerken çabuk sıkılırlar ve bırakırlar bu kesinlikle yanlış bir tutumdur. Bir şeye başlarken sonuna kadar gitmektir başarı. Pes etmek, sıkılmak ancak kişiyi yorar ve eğitim seviyesinde düşüşlere neden olur. Test çözmenin teknikleri elbette vardır. Bilinçli bir şekilde bunu kavramak ve test çözerken sıkılmamak için sizlere birkaç basit fakat etkili tavsiyelerde bulunacağız. Bunun için yazımızın devamını okumalı ve yazıyı okurken anlayarak bir girişimde bulunmanız da yarar olacaktır. Anlamak, dinlemek ve öğrenmek hepsinin içinde en büyük nitelik gönülden başarmayı istemektir. Bunun için sizlere bu konuda rehber olmak isteriz. Test çözmenin sıkıcı olmadığını ve test çözmenin ne kadar eğlenceli olduğunu birazdan test çözme teknikleri ile öğreneceksiniz.

Etkili Test Çözme Kuralları

Zamanlamayı doğru yapmak en önemli kurallardan birisidir. Kişi test çözmeye girişmeden önce çok fazla yorgun olmamalı çalışma sistemini kontrollü bir şekilde ayarlamayı kendine huy edinmelidir.
Çalışma esnasında dikkat çok önemlidir. Test çözerken aklınızın başka yerlerde olması sizin başarısız bir sonuç almanıza neden olacaktır. Eğer sıkıntılarınız varsa bunu biraz ertelemeli ve kendinizi hazır hissettiğinizde test çözme işlemine girişmelisiniz.
Test çözerken başka şeyler düşünmeyiniz. O an test çözdüğünüzün bilinci de olarak hareket edin. Aklınızı başka yersiz düşüncelere kaptırmayınız. Bu sizin için başarısızlık olur. Her zaman dikkat çok önemli kuraldır.
Test çözerken yapılan en büyük hata okuduğunuzu anlamadan şıklama işlemine geçmenizdir. Unutmayın doğru olamayan sonuçlar diğer doğru sonuçları da olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Zamanla yarışmanın zamanı değil henüz. Eğer evinizde test çözüyorsanız sırf fazla test çözdüm moduna girmemelisiniz. Önemli olan test çözerken doğruluk payının ne kadar fazla olduğudur. Bazen aceleci olmak çok fazla yanlış yapmanıza sebep olabilir.
Test çözme tekniklerinde kurduğunuz düzen çok önemlidir. Öncelikle kendinize bir saat oluşturmalı test çözme zamanı uygulamalısınız. Kendinizi fazla yormamalı beyin jimnastiğini yaparken beyninize yeteri kadarını sağlamalı, fazlasından sakınmalısınız. Unutmayın çok fazla yorulmak derslerden çabuk sıkılmak anlamına gelir. Eğer düzenli ve planlı olursanız hiçbir şekilde yorulmayacak ve test çözerken sıkılmayacaksınız.
Test çözerken bir yandan içecek bir şeyler sizin daha mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacaktır. Özellikle Türk kahvesi içmek zihin açıklığına yardımcı olur. Bunun yanında uyku getiren içeceklerden uzak durmalısınız. Örneğin uyku yapan bitki çayları bunlar, melisa çayı, ada çayı, papatya çayıdır. Ayran kesinlikle çalışma esnasında içmeyiniz bu sizi ağırlaştıracak ve uykunuzun gelmesine sebep olacaktır. Bir de fazla ağır yemeklerde beden olarak sizi yorgun düşürür. Test çözmeden önce fazla tıka basa yemek yememenizi hatta yemekten bir yarım saat sonra test çözmenizde yarar vardır. Test çözme tekniklerinden bahsettik gerisi sizin çalışma sisteminize kalmıştır. Başarılarınızın daim olması dileği ile.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 28.08.2016 15:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol