03 Mart 2017 Cuma 16:51
Türkiye’den Cerabluslu Çocuklara Eğitim Desteği

Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’ta Türkiye’nin desteğiyle başlatılan DEAŞ’ten temizleme operasyonu ile eğitimdeki faaliyet durmuştu. Bunun üzerine Türkiye Maarif Vakfı harekete geçti ve eğitime destek sağladı. 2 yıl boyunca verilemeyen eğitim tekrardan okullarda verilmeye başladı.
 

Maddi Manevi Destek

Cerablus ilçesinde bulunan Şehit Sadık Hindavi İlkokulu yaklaşık 5 ay önce Türkiye Maarif Vakfı’nın desteği ile tekrardan faaliyete geçti. Vakıf maddi manevi desteğiyle eğitimde zirveye çıkmayı hedefliyor. Şehit Sadık Hindavi İlkokulu ilçedeki 7 okuldan biri ve 1972’de kurulmuştur. İlçeyi DEAŞ kontrolü altına aldığı zamanlarda, okul terör örgütü mensuplarının konaklama alanı olarak kullanılıyordu. Vakfın desteği ile tekrar faaliyete geçirilen okul şuan da sorunsuz bir şekilde eğitim vermeye devam ediyor.
 

Eğitim Yarıda Bırakılmadı

Okulda 28 öğretmen ve 3 idareci ile birlikte bin öğrenciye eğitim veriliyor. Eğitim tüm hızıyla devam ederken iki yıl boyunca verilemeyen dersler takviyelerle öğrencilere veriliyor. Öğrencilerin okumakta istekli oluşu büyük destek oluyor. Vakıf, ilçedeki diğer okullara da maddi manevi yardımda bulunuyor.

Büyük bir ilerlemeye imza atan vakıf hakkında Şehit Sadık Hindavi İlkokulu Müdürü Ramazan Mustafa "Türkiye Maarif Vakfı, öğrencilere kitap, sıra, defter ve kalem yardımı yapıyor. Bunun yanı sıra okuldaki öğretmenlerin de maaşını veriyor. Vakfın maddi ve manevi desteği var. Vakfın öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında katkısı büyük." dedi.

Son Güncelleme: 03.03.2017 16:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol