Hasan Özen
Hasan Özen
27 Aralık 2018 Perşembe 10:54
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÜGVA 3. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, dünyada iyiye ve güzele dair ne varsa savunmak, daima hakkın ve adaletin tarafında olacak nesiller yetiştirmek amacıyla kurulan TÜGVA'nın 4 yıl gibi kısa sürede çok önemli başarılara imza attığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 81 ilinin tamamında faaliyet gösteren vakfın burslarıyla, yurtlarıyla, eğitim öğretim hizmetleriyle, kıraathaneleriyle, icathaneleriyle, kamplarıyla, fikir, kültür, sanat, spor faaliyetleriyle önemli bir yere geldiğini söyledi.

Vakıftan beklentilerini Mehmet Akif Ersoy'un "Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek/İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek" sözleriyle açıklayan Erdoğan, "TÜGVA'dan Asım'ın nesli kıratında nesiller yetiştirmesini bekliyoruz. Bu çatı altında buluşan her gencimiz; mukaddes değerlerin, milli hedeflerin takipçisi ve sahibi olmalıdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler, bu milletin ve Türkiye'nin geleceğisiniz, umudusunuz. Ecdadın mirasının sadece büyüklüğünün değil, getirdiği sorumluluğun da idrakinde bir gençlik olarak sizler bizim iftihar kaynağımızsınız.

Her birinizin ahlakına, kabiliyetine, gayretine, birikimine, azmine, başarılı olacağına, Türkiye'nin aydınlık geleceğine inandığım gibi inanıyorum.

Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını oluşturma ve hayata geçirme vazifesini huzurlu kalple sizlere emanet ediyorum.

Tarihimizin en önemli eserlerinden olan Kutadgu Bilig bakınız gençlere nasıl sesleniyor: 'Ey yolunda sevinçle ilerleyen genç, bu sözümü gönülden ve içinden gelerek dinle.

Doğruluk yolundan şaşma, gençliğini değerlendir, ondan yeteri kadar yararlan. Çünkü ne kadar sıkı tutarsan tut o bir gün elinden kaçar.

Sende gençlik gücü varken boşa harcama.' Geçmiş dönemler için temenni olan sözler bugün artık her gün daha da yaklaşılan bir hakikate dönüşmüştür. İnşallah sizler de aynı mirası sonraki nesillere bırakacaksınız." dedi.

Gençlere, herkese karşı muhabbetlerini en az hayalleri, en az kariyer hedefleri kadar geniş tutmalarını tavsiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakfımızın ahlak, adalet, birlik, iyilik ve özgürlük olarak ifade edilen değerlerini, kağıt üzerinde bırakmayacağınıza, hepsini de bihakkın hayata geçireceğinize inanıyorum.

Bu anlayışla hareket ettiğinizde TÜGVA'yı sıradan bir sivil toplum kuruluşu olmanın çok ötesine taşıyabilir, tarihte silinmez izler bırakabilirsiniz." diye konuştu. 

Program, aile fotoğrafının ardından sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol