Hasan Özen
Hasan Özen
27 Aralık 2018 Perşembe 10:52
DEİK OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

Törene Sayın Cumhurbaşkanımızın yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile çok sayıda iş insanı katıldı.

DEİK'in 2016 yılı ocak ayından bugüne kadar düzenlediği, içinde iş forumlarının, konsey toplantılarının da yer aldığı 5 bin farklı etkinliği, yakalanan ivmenin bir göstergesi olarak değerlendirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en büyük 100 şirketinin 63'ünün, en büyük 46 uluslararası müteahhitlik şirketinin 28'inin, en büyük 70 ihracatçı şirketin 21'inin DEİK üyesi olmasının da bu başarının bir nişanesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Tıpkı 2019 yılı için belirlenen; işimiz, gücümüzü dünyaya taşımak, hedefinde olduğu gibi hareket ediyoruz. Bu bizim parolamız. 2019 bu noktada çok ama çok farklı olacak.

Sizlerden Türkiye'nin ekonomik gücünü yakın coğrafyamızdan başlayarak tüm dünyaya taşımanızı bekliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "11 yılı aşkın başbakanlığım döneminde, gerekse de cumhurbaşkanlığımız süresince DEİK'in çalışmalarına özel önem verdik.

Küçük büyük demeden firmalarımızın sorunlarını çözmek, sizlerin karşılaştığı sıkıntıları gidermek için ciddi gayret gösterdik.

Bundan sonraki süreçte, bu çatı altında KOBİ'leri de almak suretiyle ufku daha da genişletmek, KOBİ'lerin bakış açılarını çok daha güçlü hale getirmek için bir adım daha atmamızın gereğine inanıyorum." diye konuştu.

İhracat artsın, yatırımlar çoğalsın, istihdam, büyüme, üretim katlansın diye bu mücadeleyi yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 yılında yola çıktığımızda ihracatımız 36 milyar dolardı. Şu anda 170 milyar dolara geldik. İhracatçı firma sayımız 31 bindi. Şu anda 71 binin üzerine çıkardık. Yürürlüğe koyduğumuz düzenleme ile 8 bin 582 ihracatçımıza yeşil pasaport imkânı getirerek pek çok ülkeye vizesiz seyahatin yolunu açtık.Talebi geri çevirmedik. EximBank'ın sermayesini 3 milyar liradan 10 milyar liraya çıkardık." dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı konuşmada, “İhracat hedeflerimize ulaşmak için yeni ve doğru politikalar geliştirmek, alternatif pazarlara ve yeni nesil teknolojilere odaklanmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu dönemde özellikle büyük gelecek vadeden Afrika, Uzak Doğu Asya ve Latin Amerika pazarlarında daha etkin olmayı hedefliyoruz." dedi.

Program, aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol