Hasan Özen
Hasan Özen
27 Aralık 2018 Perşembe 10:55
NECİP FAZIL 2018 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin yanı sıra; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, bu yıl 5'incisi düzenlenen programın hayırlara vesile olmasını dileyerek ödülleri takdim ettikleri ilim, edebiyat ve sanat erbabını gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Sözlerinin başında "Sultanü'ş Şuara" Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i bir kez daha minnetle, özlemle ve hasretle yâd ettiğini belirten Erdoğan, "Üstat, 'Ben söylemezsem kimse söylemez, ben olmazsam kimse olmaz, ben yapmazsam kimse yapmaz, ben yazmazsam kimse yazmaz' inancıyla ömrünü son nefesine kadar kutlu bir davaya adamıştı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm hayatını "Fikir Mehmetçikleri" yetiştirme mücadelesiyle geçiren Üstada Allah'tan rahmet niyaz ettiğini dile getirerek, Star Medya Yayıncılık'ın tüm mensuplarına da Üstadın mirasına ve aziz hatırasına sahip çıktıkları için teşekkürlerini sunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılında büyük umutlarla başlatılan Necip Fazıl Ödülleri'nin adına ve ağırlığına mütenasip bir şekilde kültür ve edebiyat dünyasındaki saygın yerini gün geçtikçe daha da pekiştirmesinden memnuniyet duyduğunu belirleterek bu başarıda Star Medya'nın meseleye sahip çıkmasının, bu ödülleri hak ettiği konuma taşıma cehdinin çok büyük payının bulunduğunu söyledi.

Bu akşamın kendisi için farklı olduğunu, kendisini tarihe, üniversite yıllarına götürdüğünü dile getiren Erdoğan, "Bu gece beni Milli Türk Talebe Birliği'nin Milli Gençlik Geceleri’ni düzenlediği günlere, gecelere götürüyor.

O zaman tabii Cemal Reşit Rey yoktu. Burası spor, sergi sarayıydı ve bu sarayda Milli Gençlik Gecesi’ni yapıyor ve burada Üstadı dinliyorduk.

Bu fakire de Üstadı takdim etme görevi verilmişti. Ben de kendisini burada takdim etmiştim. O gece bir başka geceydi ve gittiğimiz her Milli Gençlik Geceleri tıklım tıktım doluydu.

Yolculukla devam eden bu süreç, fakire spor sergi sarayını da Habitat 1 toplantısı için bu hale dönüştürme görevini vermişti ve burayı yıktık, bu hale getirdik, Habitat 2 Zirvesi burada yapıldı. Belediye başkanlığımın birinci yılıydı, şimdi de burada Üstadı anıyoruz, Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Tören, ödüllerin takdim edilmesinin ardından hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol