14 Mart 2017 Salı 17:38
Dünyaca Ünlü Müzik Grubu Türkiye Konserini Neden İptal Etti?

Finlandiya kökenli 2003 yılından müzik piyasasında metal şarkılar yapan Apocalyptica grubu 8 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Küçük Çiftlik parkta yapacakları konseri güvenlik ve grup üyelerinden bazılarının bu dönemde Türkiye'ye gelmek istememesinden dolayı konserini iptal ettiğini resmi internet hesaplarından duyurdu.
 

Apocalyptica Kimdir?

Apocalyptica grubu 1993 yılında Finlandiya'da bir üniversite'nin müzik bölümü Çello grubu öğrencilerinden Eicca Toppinen, Max Lilja, Paavo Lotjonen ve Antero Mannien tarafından kurulmuş klasik müzik ile metal müziğin birbirine ne kadar yakın olduğunu gösteren Dünyada milyonlarca hayran kitlesine sahip olan bir gruptur.

Apocalyptica grubu1993 yılından bugüne kadar toplam 10 albüm çıkartmıştır. Son albümünü 2010 yılında çıkartan grubun albümü halen müzik raflarından alıcıları ile buluşmaktadır. Grup en büyük üne Metallica grubunun şarkılarını çello ile çalıp Cover şarkılar yaparak büyük ün sahibi olmuşlar hatta bu şarkıları Metallica da desteklemiş ve birlikte düetler bile yapmışlardır. Ayrıca grup Dünya'dan ve Türkiye'den bir çok şarkıcı ile metal şarkılarda düet yapmışlardır. Türkiye'den Şebnem Ferah'ın perdeler şarkısının düetini müzik platformlarından halen dinleyebilirsiniz.

Apocalyptica grubu daha önce 2008 yılında Türkiye'ye gelmiş Ankara İstanbul ve İzmir'de konserler vermişti. Ama son dönemde yaşanan terör olayları ve diplomatik krizlerden sonra grup üyelerine Almanya, Finlandiya ve İngiltere'den Türkiye ye gitme konusunda uyarılar gelince grup üyelerinden bazıları Türkiye'ye gelmek istemediğini beyan etmiş, Grup demokratik olduğundan gelmek istemediklerini bildirince zorla getirtemeyeceklerinden grupta eksik sahne alması imkansız olması nedeniyle Türkiye turnelerini iptal etmişlerdir.

Bu duyuru sonrası Türkiye'de organizasyonun sorumlu şirketleri kimseyi mağdur etmeyeceklerini tüm bilet alanların paralarının iade edileceğini açıkladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol