04 Mart 2017 Cumartesi 21:29
İznik´in 686. Fetih Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Tarihi Yenişehirkapı´da fetih selâsının verilmesiyle başlayan yürüyüş, İznik Milli İrade Meydanı´na kadar sürdü. İznik´in 686. fetih yıldönümüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Şenliklere katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Fetih; adalet, huzur, medeniyet, insani ve vicdani değerlerle yapılır. İşgal ise zulüm, haksızlık, sömürme ve asimilasyondur. Bundan 686 yıl önce İznik´e gelen o fetih ruhuna insanlığın ihtiyacı var" dedi.
Müezzinoğlu, "Yapılması gereken pek çok iş var. İznik´in çehresini farklı bir noktaya getirdik. İzniklilere bekledikleri bir müjde var; Orman ve Su İşleri Bakanımızın da talimatlarıyla İznik Barajı´nın ihalesi 21 Mart´ta yapılacak. Bu inşallah tarımı daha bereketli hale getirecek" şeklide konuştu.
İznik Milli İrade Meydanı´ndaki törende, Diriliş Ertuğrul dizisinde ´Bamsı Beyrek´ karakterini canlandıran oyuncu Nurettin Sönmez, vatandaşları eline aldığı kılıçlarla selamladı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, gelecek yıl gerçekleştirilecek fetih şenliklerinin cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Bursa Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol