Hasan Özen
Hasan Özen
03 Kasım 2019 Pazar 17:45
ŞAİRLER KARAMANI MERSİN’DE TEMSİL ETTİ

Geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirilen programa İlimizden İLESAM Üyesi, İbrahim Şaşma, Mestan Karabacak, Hasan Özünal ve İl Temsilcisi Hikmet Elitaşdavet edilerek Karamanı temsil ettiler.
Programın 2. Günkü oturumuna Karamanda görev yapan, Karamanlılar tarafından çok sevilen, Vali Ali Akan da Eşi ve Kızı ile birlikte katılarak destek verdi. 
Mersin Müzesindeki program İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksızın açış konuşması ile başladı. 
Birinci günde Mersin Arkeoloji Müzesi Müdürü Songül Ceylanbabamüze/şiir/müzik kardeşliği ve müzecilik hakkında bir bilgilendirme konuşması yaptı.
Programın 2. Gününde öğrencilere ve katılımcılara önce Mersin Kültür Bakanlığı Mersin TSM korosu doyumsuz bir müzik ziyafeti verdi. 
Daha sonra şiirler okundu. İLESAM Üyesi ve RTÜK görevlisi Şair/Yazar Rüya Tokgöz’ün sunumu ile sahne alan Karamanlı Şairler şiirlerini okudu. 
Karaman kafilesini özel olarak karşılayıp ağırlayan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız “Kültür beşiği Karamanlı üyelerimizin katılımı bizim için büyük bir anlam ifade etmektedir” ifadeleri ile Karamanlı şairlere teşekkür etti. 
Karamanlı şairler de “Karamanı temsil için katıldığımız bu programda görevimizi yapmanın mutluluğunun yanı sıra, değerli şair ve yazarlara bir arada olmanın mutluluğunu da yaşadık. Karaman heyetine özel ilgilerinden ve dostluğundan dolayı Sayın Başkan Parmaksıza teşekkür ederiz” dediler…
Programda İLESAM üyesi ünlü şairler de şiirlerini okudular.
Mersinde ikincisi gerçekleştirilen kültür etkinliği diğer illerde de devam edecek.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol