29 Mayıs 2017 Pazartesi 02:49
Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi tamamen yenilendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Süleyman Kamçı ile birlikte Ramazan ayının ilk iftarını Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’nde açtı. 

Büyükşehir Belediyesi yoğun bir çalışmayla Seyyid Burhaneddin Türbesi’nde bir taraftan çevre düzenlemesi diğer taraftan da restorasyon çalışması yaptı. Ayrıca türbede bulunan sanduka örtüleri ve başlıklar da KAYMEK eğitmen ve kursiyerleri tarafından tamamen yenilendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yenilenen haliyle Ramazan ayını karşılayan Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ni eşi İkbal Çelik ve annesi Sevim Çelik ile birlikte ziyaret etti.

Başkan Mustafa Çelik, bir süre İl Müftüsü Şahin Güven ile birlikte türbeyi gezerek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Daha sonra Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de Seyyid Buhaneddin Türbesi’ne geldiler. Türbede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çelik, çok ince bir işçilikle restorasyon çalışmasının yapıldığını söyledi. Daha sonra KAYMEK tarafından maraş işi ile "La İlahe İllallah" ve Şuara Suresi'nin 88 ve 89'uncu ayetleri işlenerek yenilenen sanduka örtüsü serildi. 

Sanduka örtüsünün serilmesinden sonra İl Müftüsü Şahin Güven dua ettirdi. Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha sonra Ramazan ayının ilk iftarı için Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’ne gelen vatandaşlara katıldılar. Seyyid Burhaneddin Türbesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftara çok sayıda üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu yaklaşık iki bin kişi katıldı. İftar için gelen vatandaşlarla sohbet eden Vali Kamçı ve Başkan Çelik, Ramazan ayının ilk iftarını da Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’nde vatandaşlarla birlikte açtı.

Son Güncelleme: 29.05.2017 03:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol