admin2
admin2
13 Kasım 2019 Çarşamba 16:53
Taşeliler Alanya’da buluştu

Taşeliler Alanya’da buluştu

Taşeli Belediyeleri Tanıtım Günleri Alanya’da kutlandı. Mehteran konseri, yöresel ürünler pazarı, geleneksel tarım ve ev aletleri sergisi ile Mençek halk oyunu ekibinin gösterisi ile devam etti.

Alanya Belediyesinin ev sahipliğinde iskele şelale meydanında “Taşeliler Festivali” düzenledi. Taşeli hudutlarında bulunan ilçe ve belde belediyeler ile bu yerleşim yerlerinde Alanya’ya gelen vatandaşların açtığı stantlarda memleket hasreti giderildi. 

Geçmişten esintilerin yaşatıldığı ev ve tarım aletleri sergisi yerli ve yabancıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Taşeli yöresinde yetişen tarım ürünleri, meyve ve sebze kuruları, bal, çörek ve kek gibi yöreye özgü yiyeceklerin hem tanıtımı hem de satışı yapıldı. 

Alanya Belediyesi Mehter takımın verdiği konser ise beğeniyle izlendi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan resmi programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ahmet Uyar, geniş bir coğrafyayı içerisinde barındıran “Taşeli” Derneğini kurma amaçlarını anlattı. 

Başkan Yücel ise geçmişten günümüze Alanya’nın komşu ilçelerle her zaman birlikte hakaret ettiğine dikkat çekti. Protokol konuşmalarının ardından Taşeli yöresine özgü kıyafetleri giyen kadınlar, mençek halk oyunu gösterileri izleyenleri adeta mest etti.

Etkinliğe Ermenek Sarıveliler, Göktepe, Başyayla, Taşkent, Hadim, Güneyyurt, Kazancı belediyeleri etkinlikte yer aldı. Ak Partisi Alanya ilçe başkanı Mustafa Toklu, Sarıveliler İlçe Başkanı Mehmet Canbolat ile MHP ilçe başkanı Mustafa Türkdoğan’da da Taşelileri yalnız bırakmadı.

Son Güncelleme: 13.11.2019 16:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol