05 Mart 2017 Pazar 08:53
Aydınlı arıcılara sertifikaları verildi

Arıcılık - Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Ana Arı Yetiştiriciliği’ kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerleri sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

e karaman sitemizin edindiği habere göre, Törende Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Dilek Yarımadası ve Milli Park çevresinin özel bir firmaya değil tüm arıcılara açık hale getirilmesi yönünde Aydın Arıcılar Birliği’ne verdiği desteklerden dolayı Milletvekili Mehmet Erdem’e de teşekkür edildi.

Aydın Arıcılar Birliği Binası’nda düzenlenen sertifika törenine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, kursiyerler ve birlik yöneticileri katıldı.

Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği olarak, arıcıların bilinçlerinin artması bakımından çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Birlik Başkanı Ayhan Öztürk, arıcılık sektöründe ana arı yetiştiriciliğinin de çok önemli olduğunu belirterek düzenlenen kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazananları tebrik etti. Amaçlarının arıcılık konusunda da bilinçli çiftçilerin yetişmesini sağlamak olduğunu belirten Başkan Özdemir, piyasada bulunan ve bal adı altında satılan ürünlerin alın teri ve emek veren gerçek üreticileri mağdur ettiğini belirterek bu konuda Milletvekili Mehmet Erdem’den yardım istedi. Arıcıların sahip oldukları imkanların daha da güçlendirilmesi gerektiğini de kaydeden Birlik Başkanı Ayhan Özdemir, beklemekte olan kovan başı destekleme ücretlerinin bir an önce yatırılmasını da istedi.

Destekleme ödeneklerinin ülke genelinde toptan yapılacağını ve bazı illerin dosyalarında incelemeler devam ettiği için gecikme yaşandığını kaydeden Milletvekili Erdem, ödemelerin bir an önce yapılması için girişimde bulunacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Son Güncelleme: 05.03.2017 10:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol