Hasan Özen
Hasan Özen
11 Ocak 2019 Cuma 15:21
Sarıkamış Harekatı'nın 104. Yılında Şehitlerimiz, İlimizde Saygıyla ve Rahmetle Anıldı

Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, İlimiz protokolü, vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla başlayan yürüyüş ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında okunan Kur’an-i Kerim Tilaveti ve edilen dualar ile Sarıkamış Şehitlerimiz rahmetle ve minnetle anıldı. 
Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, geleceğe daha güvenli bakmak için tarihimizden ders alarak daha ferasetli, daha stratejik ve daha düşünceli hareket etmenin zorunluluğuna vurgu yaptığı konuşmasında; “ Burada biz yaklaşık 45 dakika yürüdükten sonra buraya geldik ve 25 dakikadır buradayız. Şuan ki halimizi hissedebiliyorsunuz. Biraz daha geriye gidecek olursak 104 yıl önce yaşadığımız vahim olayda 90 bine yakın şehidimizi verdiğimiz Sarıkamış Olayındaki yürüyüş bizimki gibi 45 dakika devam etmedi, 28 gün boyunca devam etti. Oranın soğuğunu bilenler bilir. Ben Ardahan’da kaldım. -30 dereceyi gördüm. Orası gerçekten soğuğun harman olduğu yer. Biz buraya geleceğimizi bildiğimiz için düşünerek giyindik.  Ancak 104 yıl önce verdiğimiz şehit dedelerimizin böyle imkanları yoktu. Onlar askeriyeden verilen yazlık istihkakları ile yazlık kıyafetleri  ile  28 gün boyunca yürüdükten sonra donarak şehit oldular. Biz buraya anmak üzere geldik, onlar ise savaşmak üzere gidiyorlardı. Yanlarında savaşla ilgili silah teçhizatları ile beraber o yükü, o meşakkati bir düşünelim! Tabi bugün hem şehitlerimizi yad etmek hem de tarihe gitmek suretiyle biraz düşünmek. O gün hangi planlar var idiyse bugünde aynı planlar var. O gün hangi hainlikler var idiyse bugünde aynı hainlikler var. Düşman hainliğinden, ülkemizi parçalayıp yok etme planlarından vazgeçmiş değildir. Bizim düşünmemiz gereken aslında budur. Biz geleceğe daha ümitle bakmak için daha ferasetli, daha stratejik ve daha düşünceli hareket etmek zorundayız. Tarihimize ve kayın tarihimize biraz daha ehemniyet vermek suretiyle nerden buralara geldiğimizi daha iyi okuyarak tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Bugün dünden daha fazla çalışarak kendimizi geliştireceğiz. Geleceğe daha güvenli bakmak için bunları yapmak zorundayız.” İfadelerinde bulundu.   
Yürüyüşün sonunda Kızılay ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekiplerinin hazırlamış olduğu stantlarda Sayın Valimiz katılımcılara çorba ve çay ikramında bulunuldu.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol