14 Temmuz 2017 Cuma 13:27
15 Temmuz Şehitleri Kitabı Yayımlandı

İBB Kültür A.Ş.’nin, 15 Temmuz 2016 gecesi vatanlarını darbecilere karşı canları pahasına savunan şehitlerin aziz hatıralarına bir saygı ifadesi olarak yayımladığı 15 Temmuz Şehitleri kitabı için, iki yüzden fazla şehidin aileleriyle şehitlerin hayatları ve 15 Temmuz gecesinde nasıl sokağa çıktıkları, darbeye karşı nasıl direndikleri ve nasıl şehit düştükleri üzerine söyleşiler yapıldı.

Prestij boy ve roman boy olmak üzere iki ayrı ebatta okuyucuya sunulan yeni baskıda 242 şehit ailesi ile yapılan röportajlar yer alıyor. Şehitlerin, şehit ailelerinin ve 15 Temmuz gecesinde yaşanan olayların hafızalardan silinmeyecek fotoğraflarının da yer aldığı kitapta, şehitlerin hayat hikayelerinin yanı sıra gecenin kronolojisine ve direnişin yaşandığı bölgelerden çeşitli anekdotlara da yer veriliyor.

Davut Göksu tarafından kaleme alınan kitaptaki görseller fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım tarafından hazırlandı.

Ailelerle yapılan söyleşiler, şehit ailelerinin İstanbul ve Ankara’daki evleri ziyaret edilerek yüz yüze gerçekleştirildi. Kitabın ikinci baskısı, prestij boy ve roman boy olmak üzere iki ayrı ebatta okuyucuyla buluştu.

Şehitlerin eşleri, evlatları, anne-baba ve kardeşlerinin fotoğrafları, fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım tarafından ailelerin izinleri alınarak çekildi. Kitapta bir dil ve tasarım bütünlüğü oluşturmak amacıyla şehit ailelerinin fotoğrafları aynı ışık, açı, mesafe ve pozda çekildi. Bazı şehit aileleri röportaj vermek veya fotoğraf çektirmek istemediği için kitapta bu şehitlerle ilgili bölümler kısa tutuldu.

Kitaptaki metinlerde, şehit ailelerinin anlatımlarının yanı sıra medyada çıkan görüntü, röportaj, anlatı ve haberlere de yer verildi. Güncel bilgilerin kullanıldığı kitap, saha çalışması ile pekiştirildi. 15 Temmuz gecesinin kronolojisinin de takip edilebileceği eserde, direnişlerin yaşandığı bölgelerin hikâyesi de anlatılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Istanbul Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol