14 Temmuz 2017 Cuma 12:49
Houston Şehrinin Belediye Başkanı Sylvester Turner'den Başkan Topbaş'a Ziyaret

İSTANBUL - İstanbul’un Kardeş Şehri ABD’nin Houston şehrinin Belediye Başkanı Sylvester Turner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Kadir Topbaş, Dünya Petrol Zirvesi için İstanbul’a gelen Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner’ın kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, İstanbul’un 1988’de Houston ile Kardeş Şehir olduğunu hatırlattı.

İstanbul’un ABD’deki tek kardeş belediyesi olan Houston’un 20120 yılında Dünya Petrol Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını dile getiren Kadir Topbaş, “Geçen yıl Houston ziyaret programımız 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle gidemedim. Kendileri Teksas’ın en önemli şehri Houston’da başarılı bir belediye başkanı. İlişkilerimizi yerel diplomasinin gelişmesi açısından önemsiyoruz. Bu halklarımızın geleceği adına yaptığımız önemli çalışmalar” diye konuştu. 

Turner’ın ziyaretinin 15 Temmuz Darbe Girişiminin sene-i devriyesine denk geldiği için kendisine hain kalkışma ile ilgili bilgi verdiğini aktaran Topbaş, şöyle konuştu; “O gece bizim belediyemizde yaşananları güvenlik kamerasından gösterdim ve gazi belediye olduğumuzu anlattım. Kendilerini FETÖ terör örgütü konusunda bilgilendirdim. Buna Houston’da da hassasiyet göstermelerini tavsiye ettik. Çünkü biz yerel yönetimler olarak birbirimizi haberdar etmek zorundayız. Sayın Başkan da hassasiyeti olan bir insan. Kendilerine bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Huston Belediye Başkanı Sylvester Turner da Dünya Petrol Kongresi'nde Türkiye'nin inanılmaz bir iş çıkardığını belirterek, 15 Temmuz’a atıfta bulundu. Bu haftanın Dünya Petrol Kongresi’nin yanı sıra Türkiye için çok önemli bir yıldönümü haftası olduğunu bildiğini ifade eden Turner, “Bu vesileyle İstanbul ve Türkiye halkına en iyi dileklerimi sunmak istiyorum. İlişkilerimizin daha fazla gelişmesini temennisinde bulunuyorum” dedi.

İstanbul’a büyük bir tutkuyla bağlı olan Başkan Kadir Topbaş ile bir araya gelme fırsatı bulmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Turner, “2020'de yapılacak bir daha ki Dünya Petrol Kongresine ev sahibi olarak burada bulunmakta çok şey öğrendik. İstanbul Ticaret Odası ile ki, 400 bin üyesiyle dünyanın en büyük ticaret odası niteliğindeki oluşumun üyeleriyle bir kahvaltı yaptık. Şehirler ne de olsa hep benzer sorunlarla karşı karşıya. Ocak 2016'den bu yana başkanım. Sayın başkan benden çok daha fazla bir deneyime sahip. Umarım önümüzdeki dönemde Houston’a ziyaretini gerçekleştirebilir ki, biz de kendisinin misafirperverliğine karşılık verebilelim.”

Kadir Topbaş, ziyaretin sonunda Sylvester Turner’a Saraçhane Belediye Sarayı’nda 15 Temmuz’da yaşananları gösteren panoyu göstererek bilgi verdi. Turner, Topbaş ile birlikte Belediye Sarayı’nın girişindeki 15 Temmuz şehitlerinin yer aldığı panoyu da ziyaret etti ve bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
Istanbul Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol