14 Temmuz 2017 Cuma 13:23
O AN!’ SERGİSİ ''UNUTMAMAK İÇİN''  TAKSİM’DE AÇILDI

İSTANBUL - Taksim Meydanında yer alan Taksim Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışına Hayri Baraçlı’nın yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 15 Temmuz Derneği Genel Başkanı Tarık Şebik, sergide fotoğraf ve videoları sergilenenlerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açılışında konuşan Hayri Baraçlı, “15 Temmuz gecesini yaşayan bir İstanbullu olarak Allah bizi bir daha böyle afetlerden korusun” dedi.

Önemli olanın yaşanan bu felaketten ders çıkarmakta olduğunu ifade eden Baraçlı sergi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Fethullahçı Terör Örgütünün yapmış olduğu ihanetin fotoğraflarını ve videolarını bu sergimizde göreceğiz. Bu göreceğimiz fotoğraflar bizi farklı alanlara götürüyor. Çünkü biz yaşanan bu olayın derslerini sadece kendimizin alması değil, gelecek nesillerin de alması için fırsatlar oluşturmak gerekiyor. Bu serginin teması “O AN!” Çünkü o gece o an çok önemliydi. Gece saat 10’larda başlayan olaylar sabah saatlerine kadar sürdü.”

Hain darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara seslenmesi ile halkın meydanlara dolduğunu ve göğüslerini silahlara siper ettiğini söyleyen Hayri Baraçlı, “O gece 250 şehidimiz ve gazilerimizle birlikte bir destan yazan halk topluluğu var. Halkın seçilmişlere, halkın milli iradesine karşı gelenlere bir direnişinin de belgesini bu sergide göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sergide yer alan fotoğraf ve videoların o gece yaşananları uluslararası kamuoyuna anlatma adına da önemli olduğunu vurgulayan Baraçlı şöyle devam etti: “Sanat eserleri bazı şeyleri ifade edebilmek adına çok önemlidir. Hem ulusal alanda hem de uluslararası alanda bu fotoğraflar yaşanan 15 Temmuz felaketini ifade etme adına önemlidir. Bunu yaparken de Milli İradenin ne demek olduğunu, birlik olduğumuzda da neleri başaracağımızı tüm topluma tüm insanlığa göstermiş olduk. Biz bu felaketi başarılı bir şekilde atlattık. 2023 Türkiye’sine giderken de Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu 2023 ve 2071 hedefleri doğrultusunda büyük başarıları vatandaşlarımızla beraber imza atacağız. İnşallah bu sergi bazı şeyleri görme adına da bir fırsat oluşturur.”

Konuşmaların ardından Hayri Baraçlı ve protokol fotoğraf ve video alanında dereceye girenlere ödüllerini vererek serginin açılış kurdelesini kesti.

Genel Sekreter Hayri Baraçlı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan daha sonra da Taksim Meydanı’nda kurulan 15 Temmuz Demokrasi alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Anahtar Kelimeler:
Istanbul Haber
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol